Undeva pe la mijlocul secolului al XIX-lea se construia un dig de pământ cu scopul de a forma un lac, alimentat de izvoarele din apropiere. Acesta avea să servească ca resursă de apă pentru exploatările miniere din zonă. Conform legendei, pe atunci lacul era cunoscut sub numele de Lacul Zânelor.
În anii ’60 digul a fost înălţat şi consolidat, iar lacul şi-a căpătat numele de Lacul Bodi, după numele inginerului care a realizat lucrarea.
Datorită situației sale, la poalele Vârfului Mogoșa (1246m), zona turistică a fost frecventată în toate anotimpurile, în special în sezonul de iarnă. Pârtia de schi a fost unul dintre motivele pentru care iubitorii sporturilor pe zăpadă veneau aici. Lacul și pădurea au fost, de asemenea, importante atracții în restul anotimpurilor, datorită peisajului spectaculos.
În paralel cu scopul său utilitar, lacul Bodi a devenit un important punct de atracție, mai ales odată cu apariția unei cabane turistice. Inițial, aceasta a fost construită din lemn, a avut o capacitate de cazare mai redusă, dar din nefericire, aceasta a ars la sfârșitul anilor ’70. Din 1984 a fost dată în folosință noua Cabană Mogoșa, cu o capacitate mult mai mare de cazare, cu un restaurant, bar, terasă, teren de sport și debarcader.
Din anul 2020, zona turistică Mogosa (inclusiv și cabana) a intrat într-un proces de reinventare, devenind Domeniul Mogoșa. Aflați mai multe despre facilitățile moderne, activitățile recreative și evenimentele culturale care transformă astăzi acest loc într-o destinație turistică de excepție.